Shiatsu: Drukpuntmassage, acupressuur

Is een manuele therapievorm, vanuit de oosterse geneeskunde (Japan) op de meridianen (energiebanen). De druk kan op een punt langer aangehouden worden en/of ritmisch, afwisselend gestimuleerd worden. De nadruk ligt op de verbetering en instandhouding van het beendergestel, gewrichten, pezen en banden, spieren, meridiaanlopen (kanalen in het lichaam, waardoor levendige, magnetische energie vloeit, in directe verbinding met de inwendige organen). Dit door te werken via het parasympathisch zenuwstelsel (constante druk).

Sportmassage:

De spieren, pezen en aanhechtingen worden intensief gemasseerd met diverse technieken. Deze kunnen we gebruiken om uw lichaam te ontspannen of te zorgen dat uw lichaam warm en soepel is voor het sporten en leveren van een prestatie. M.b.v mechanische prikkels zorgen we voor een betere doorbloeding van uw huid en spieren, een verbetering van uw spierspanning (zowel meer als minder spanning) en bijvoorbeeld pijnbestrijding en totale spierontspanning of -stimulering. Sportmassage helpt uw lichaam om zich voor te bereiden op een komende inspanning door voor het sporten te masseren, maar ook voor een beter herstel na het sporten. Door na het sporten even de belaste spieren te masseren, zijn uw spieren sneller in staat een volgende inspanning aan te kunnen. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen beter afgevoerd, waardoor uw spieren sneller kunnen rusten. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van een heerlijke olie. Deze maakt de huid weer soepel en elastisch, biedt extra bescherming en laat geen vettige laag achter.

Bindweefselmassage:

Is een reflectoire massagevorm, waarbij beïnvloeding van het zenuwstelsel plaatsvindt. Deze beïnvloeding betreft voornamelijk de efferente banen van de ortho-sympathicus. De prikkels worden gegeven aan het onderhuids bindweefsel, aan de spierfascie en aan het periost. De techniek is bruikbaar bij lokale, relatieve contra-indicaties binnen de sportmassage. Juist bij langdurige blessures, chronische peesirritaties.

Voetreflexzone-massage:

Berust op een eeuwenoud principe. Er bestaan namelijk bepaalde gebieden op de voetzolen die energetisch corresponderen met zenuwbanen, spieren, klieren en organen in het gehele lichaam. De reflexpunten zijn door handmatige massage aan te pakken waardoor spanningen worden verminderd en klachten over overeenkomstige organen kunnen worden verholpen. Voetreflexzone-massage brengt het lichaam weer in evenwicht en zorgt zodoende voor een juiste balans van lichaam en geest. Door massage te geven en / of druk uit te oefenen op bepaalde delen van de voet wordt een reactie bewerkstelligd in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. In eerste instantie kunnen als door de reactie op de massage de klachten tijdelijk verergeren. Het zelfgenezend vermogen in het lichaam wordt gestimuleerd door de massage.

Ontspanning en aroma massage:

Deze massage geven we u op een tafel met veel effleurages, lange zachte massage bewegingen. Doordat uw hele lichaam wordt gemasseerd zult u  merken dat u meer in contact komt met u zelf. Ideaal voor mensen die veel 'in hun  hoofd' bezig zijn. U voelt dat de spanning  vermindert en daar heeft u nog dagen plezier van..Bij de aroma massage maken we gebruik van diverse warme oliën. Uw gehele lichaam zullen we in  een uur masseren, wat een heilzame werking heeft. Tijdens en na de massage zult u een weldadige ontspanning ervaren. Een aromamassage is een massage waarbij we gebruik maken van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling verschilt per persoon omdat het mengsel wordt afgestemd op de reden van de massage. De combinatie is bepalend voor het effect van de massage. Aromamassages hebben een diepere werking omdat die ook op uw fijnestoffelijk lichaam inwerkt (lichaam en geest).

Aromamassage:

Is geschikt voor mensen die klachten hebben zoals: lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn/migraine, rugpijn, nek- en schouderpijn, algemene stressklachten en wanneer het je allemaal eventjes te veel is. Maar ook wanneer u uzelf een extraatje gunt en gewoon even lekker wilt ontspannen is een aromamassage erg rustgevend.

 

Bovenstaande massages worden gegeven door PREVENTE, para medische praktijk. 
 
  

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen of een reserveringsaanvraag doen?
Belt u dan met nummer +31 13 - 523 21 00 of vul het formulier in.

captcha

LANDGOED DE ROSEP

Oirschotsebaan 15
5062 TE Oisterwijk

Contact

  +31 (0)13 - 523 21 00
  +31 (0)13 - 523 21 99
  info@rosep.com

Created by iForHospitality